kitun

Két dél-békési önkormányzat kap Miniszteri Elismerő Oklevelet a közfoglalkoztatási programok megvalósításában nyújtott kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréséül. Almáskamarás és Pusztaföldvár sajátos programját tartotta kitüntetésre érdemesnek a belügyminisztérium.

Az almáskamarási közfoglalkoztatás kimagaslóan jól szervezett, a támogatott tevékenységek gondosan megtervezettek, minden esetben figyelembe veszik a helyi adottságokat is. A megvalósuló programok kapcsolódnak egymáshoz, egymásra épülnek. A revitalizációs programban művelésbe vont területek a mezőgazdasági program bővítési lehetőségét biztosítják, a faipari és lakatos műhely a különböző programok eszközeinek karbantartását, bővítését és a település intézményeinek állagmegóvását és felújítási lehetőségeit foglalja magában. A varroda beindítása és működtetése, a képzés megszervezése új lehetőséget nyitott a dolgozóknak a közfoglalkoztatási programból az elsődleges munkaerő piacra történő visszakerüléshez.

– A kitüntetés nemcsak engem méltat, hanem azokat is akik a programban dolgoznak. Ez egy pozitív visszajelzés számunkra, azt jelenti hogy, jól végezzük a munkánkat, jó úton haladunk. Azt gondolom egyetlen dél-békési településként jó példa lehetünk azok számára, akik célul tűzték ki a közfoglalkoztatás értékteremtő mintájának megvalósítását a jövőben – fejtette ki gondolatát Mazán Attila, polgármester.

forrás: http://likefestoon.com/

Related Images: